tirsdag 24. mai 2011

”Truckstopp” med blekksprut og blåskjellNok en gang må jeg fortelle om vår matopplevelse! Nabolaget til hotellet er som tidligere beskrevet, ganske så nedslitt og spøkelseaktig forlatt. Vi benyttet formiddagen til å plaske rundt i hotellets svømmebasseng. Magene varslet lunsjtid og etter anbefaling fra resepsjonisten, gikk vi til den lokale bensinstasjonen.

Svære trailere stod parkert ved et skur med bensinpumper foran. Et håndskrevet skilt viste at restauranten var åpen. Vegg i vegg med bensinstasjonen lå stedets lokale ”veikro”. Straks vi skled over dørstokken, var det som å reise tilbake til tidlig 80- tall. Nok en bekreftelse på at dette området var ”in” for 30 år siden… Lokalene lå mot sjøen og var malt i skrikende blå farge. Over bardisken hang eierens samling av nedstøvet capser. Kontoret stod i et hjørne inne i restauranten. En skrivepult, hvor regningene ble håndskrevet. På veggen en tikkende klokke og gulnet bilder. Interiøret hadde man ikke nok ikke fornyet siden oppstart, det samme var nok  menyen. Arkene klistret seg til hverandre og det skriftlige så mer ut som en kladdebok. Dette stedet var i alle fall lokal kultur!

Rundt bordene satt mange fint kledde herremenn med dress og slips. Lokale gjester er et godt tegn, så vi slo oss ned ved et bord. Servitøren på ”truckstoppen” var overraskende nok stilig kledd i hvit skjorte og nypressede bukser. Våre mager skrek etter mat og vi lot stedet få en sjanse før vår terningkast ble endelig. Truckstoppen hadde slettes ingen kjøttkaker og frityrgryter. Her bestod menyen av sjømat. Øynene til Guro ble store da hun fikk servert spagetti med kamskjell. Skjell er noe hun pleier å samle med seg fra stranden, ikke få servert ved middagsbordet! Vi voksne hadde bestilt husets spesialitet, pasta med havets skattekammer. På tallerken i denne bakgården av bensinstasjonen lå ”mini blekkspruter”, to typer skjell, svære reker og noe krepslignende greier med svære værhår! Vinen ble tappet av ”ølkraner” og servert i mugger. Rundt oss på bordene ble den ene eksklusive retten etter den andre servert. Helbakt fisk med et skall av salt ble trillet ut på et anretningsbord, skjært opp og servert rykende fersk til mennene i slipps. Store tallerkener av salat og reker. Det var svære krepser og store olivener, pasta i alle varianter og ulike kaker til dessert. Nok en gang lot vi oss fascinere over italiensk matkultur. Truckstoppen med capser til pynt var rene gourmetrestauranten! Og regningen, ja den var selvfølgelig håndskrevet!

1 kommentar:

  1. Det er fortsatt like hyggelig å lese bloggen deres. Og å se at dere opplever Italia på sitt beste, der turister sjelden ferdes. Fortsett med det og dere vi stadig få nye positive overraskelser.
    Vi gleder oss over de samme opplevelser selv om vi bor et stykke fra reiseruten deres.

    SvarSlett