torsdag 26. mai 2011

Capri

Capri er et eventyr i havet. Et sted hvor glitter og glamour lever side om side med fiskerne i sine robåter. Capri skaper drømmer og lar fantasien leve.  Hit kan man dra og leve som filmstjerner. Gå i gater laget for lerretet og nyte en utsikt som får stiletthæler til å knekke.

Båten ut til Capri er full av turister på jakt etter opplevelser. Havet gir oss sine bølger. Den friske vinden og smaken av salt åpner sansene. Verden rommer mange skatter. I våre hjerter har vi alle våre spesielle steder, steder som gir ro og glede. Minner og lengsler. Savn og sorg. Havet har mange stemmer og bare du vet hva den hvisker. Menneskene om bord på båten livner til når øya nærmer seg. Trolldommen brytes og ryggen krummes. De store tankene blir små, alle vil være først i køen…

Havnen myldrer av turister, hvite taxier med åpent tak, små busser, båtguider og restauranter. De gamle fiskerne har for lengst inntatt sin plass, i skyggen av turisme og glamour. De gamle vet hvor ”skatten” ligger. Deres øyne forteller historier om det virkelige Capri og skjønnheten har de gjemt i sine hjerter. Heldige er de som stopper opp og lar seg fange av blikket i skyggen, det er her det virkelige Capri lever.

Vestkysten av Italia har mange grotter, men ingen er som ”Grotta Azurra” på Capri. Et blått magisk lys gjør denne grotta levende og mystisk, dette må vi utforske! Båtene ut til grotta går fra tidlig til seint. Vi slenger oss med og betrakter Capri på utsiden. Bratte fjell ned i havet og hus som klamrer seg til landskapet. Inne i en vik blir vi stående i kø. Båter og turister skvalper fra side til side. Grotten er ikke lenger en gjemt skatt, men en gullgruve for turistnæringen. For å komme inn i grotta må vi over i små baljer, robåter med plass til 4 voksne. Lokale helter ror oss stående bort til billettbåten. Noen euro blir slengt over ripa, og vi får adgang til den ”blå lagune”. Det kryr av disse små båtene. Vi ror i kø gjennom en lav åpning. Hulen er stor og har fantastisk akustikk. Båtmennene synger kjærlighetssanger, dype røster som gir gjenklang langt inne i sjelen. Lyset fra bunnen gjør vannet intenst blått og sprer farge til rommet. Lydene og fargene gjør mystikken levende. Ei grotte med historie fra glemte tider, ei grotte kjent av de lokale lenge før turistene satte sine spor…

Capri har en egen taubane som tar deg opp til byen. Utsikten er fenomenal! Det er virkelig en opplevelse å gå i disse gatene. Husene skinner hvite i solen og speiler seg i glansen av motebutikkene. Her er det stil, stil på en sjarmerende måte. Capri er for de rike og berømte, men det er også for deg og meg. Restaurantene byr på herlige menyer og varter deg opp som om du var prinsessen på erten.

 På Capri kan man vandre i gatene og la seg inspirere av verdens mest kjente designere innen moteriktige klær, smykker og sko. En kan også vandre på flotte brosteinslagte turveier for å betrakte landskapet og vakre blomster. Ruiner etter gamle tider finnes, samt fine utsiktpunkt mot havet. Capri har også badestrender om man trenger avkjøling og pause fra folkemengden. Capri har masse å by på, vi fikk bare en liten smakebit de få timene vi hadde før båten gikk tilbake. Capri er nok et sted hvor man burde unne seg å overnatte. Turistmengden halveres når mørket siger inn. Kveldene er svale og lysene mot havet gjør øya til et eventyr….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar