søndag 29. mai 2011

Med tog til Sicilia og Siracusa

Togene i Italia går på kryss og tvers. Saktegående lokaltog tar folk med ut til små og avsidesliggende steder. Hurtigere tog knytter de store byene sammen og nattoget lar folk sove seg igjennom landet. Toget i Italia er for alle. Forretningsfolk, familier, studenter og gateselgere sitter side om side mens landskapet skifter fra sjø og fjell til tettsteder og byer. Vi er på vei helt sør i Italia, til Sicilia og Siracusa , en tur på 8 timer!

Vi sitter i en kupé med plass til seks personer. Guro og Kasper bruker tiden til iPad, soving og UNO kortspill. 8 timer i tog kan være en prøvelse for både liten og stor, men turen går forbausende fort. Ved siden av oss sitter et eldre ektepar. De smiler og prater, synes ungene er skjønne og deler velvillig av sin medbrakte ost og pølse. Ekteparet snakker bare italiensk og vi får virkelig prøvd oss på språket. Nok en gang treffer vi folk som er trivelige og som bidrar til å gjøre turen til en god opplevelse.

Over til øya Sicilia kjører toget inn på ei ferje og vi kan gå på dekk og nyte frisk luft. Deilig å vite at vi er på vei til et nytt sted. Deilig å tenke på at vi fortsatt har to måneder igjen i dette herlige landet! For hver dag som går, blir vi mer og mer glad i Italia. Vi elsker å gå i de smale gatene, sitte på en liten restaurant og nyte mat, besøke historiske steder og gamle bygninger. Vi har blitt møtt med varm vennlighet og omtanke av det italienske folket. Det er rett og slett en stor glede å reise i dette landet.

Etter 8 timer på tog er det deilig å komme fram til Siracusa. Siracusa ligger på sør-øst kysten og er en populær ferieby. Vi ankommer gammelbyen i taxi og lar oss imponere av den flotte piazzaen utenfor katedralen. Piazzaen er oval i form og med nydelige bygninger rundt. Katedralen lyser opp området med sin hvitkalkede utstråling. På piazzaen høres fiolinspilling fra noen restauranter. Folk vandrer rolig rundt med en is i hånden og temperaturen mot kvelden er behagelig sval.  Kveldssolen mot bygningene får plassen til å skinne uforglemmelig der vi vandrer. Den gamle byen ligger på en odde mot havet og er rett og slett bare helt nydelig!

Atmosfæren på Siracusa var en helt annen enn Amalfikysten. Siracusa er et populært sted å feriere, men her slipper man å gå i kø av turister. Vi opplevde det som et sted med livsnytere, et sted hvor man drar for å slippe unna mengden, drar på bryllupsreise eller en romantisk weekend.  Mellom gammelbyen og havet går en promenade hvor man kan rusle hånd i hånd og la solnedgangen varme hjertet. En solnedgang som forsvinner i havet og etterlater seg et rosa fargespill over himmelen. Solnedgangen kan også nytes med et glass vin og fersk fisk fra en restaurant ved sjøen.

 
 Kveldstid livner det til inne i byen og folk samles ute for å spise. Tilfeldigvis satte vi oss ned på en restaurant hvor vi møtte en svensk familie. Guro og Kasper ble strålende fornøyd da de hørte en liten gutt snakke et språk de kunne forstå. Den svenske gutten var fire år, og sammen med foreldrene ferierte han en ukes tid her på Sicilia. Ungene fant tonen med en gang og frydefylt lekte de sisten til svetten rant. Etter 1 måned med bare italienske barn, var det veldig gøy å treffe noen som forstod hva de sa. Ungene lekte ustoppelig ute på restauranten mot havet i Sicilia. Det ble sein kveld, men hva gjør vel det når nytelse og glede er det viktigste på denne turen….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar