mandag 23. mai 2011

Neste stopp - Salerno og Amalfikysten


Vårt tog har gått videre sørover og stoppet i Salerno. Salerno er en by på størrelse med Trondheim og ligger ved sjøen. Salerno er for mange et utgangspunkt for å utforske Amalfikysten. En kyst med bratte fjell og klipper som stuper i havet. Små byer med hus som fugleberg. Frodig landskap mot hav så langt man kan se. I fjellene kan man vandre i dagevis etter flotte turløyper. På stranden nytes en lett bris og rytmiske bølger.
I fjellsidene har generasjoner levd sine liv og bygget sine hjem og kirker. Sandfargete hus i klynger, dekorerende kirker med kupler og spir. Gater og trapper som binder folk sammen. Amalfikysten er til å nytes. Man kan betrakte i timesvis og glede seg over det menneskeskapte i harmoni med naturens krefter.

Salerno er også vårt utgangspunkt for å oppleve dette området. I løpet av fem dager skal vi la oss varte opp på hotell, bade og være turister på oppdagelsesreise. Vårt hotell ligger et stykke utenfor bykjernen og plasseringen er ikke så mye å skryte av. Det ser ut til at dette området var ”in” på -80 tallet, men er i dag glemt og forlatt av turister. bygninger ser falleferdige ut og stranden er langt fra overbefolket. Selv om førsteinntrykket er heller dårlig, har både hotellet og restauranten overrasket oss. Hotellet er nydelig oppusset med deilige rom og god atmosfære. På området er det et deilig svømmebasseng og lekeplass med nye apparater. En stor tennisbane og mulighet for å nyte et glass vin på terrassen. Vi har også ”egen privatsjåfør”, en shuttlebuss som kjører og henter i Salerno flere ganger daglig.

I nabobygget ligger en restaurant, som fra utsiden ser lite innbydende ut. Straks en kommer seg opp den rustne trappa og over dørstokken, er det som om man trer inn i en ny verden. Store og lyse lokaler som glitrer i skinnende gullaktig interiør. Fine malerier i harmoni med i fløyelsstolene og de hvite dukene. Servitørene (som vi møtte med maleklær og bustete hår tidligere på dagen) er pent dresset opp i svart og hvitt med sleiken fint gredd. Menyen er en fryd for øyet og smaken upåklagelig. Prisen er kanskje det beste. Dette er tydeligvis et sted for lokalbefolkning når hele familier samles til middag og fest. Inn dørene kommer store grupper av flere generasjoner veltende. Det snakkes høylytt og latteren sitter løst. Rolig musikk fra små høyttalere glir silkeaktig inn i rommet og gjør lydene til en perfekt italiensk nytelse!
Vi er klar for nye eventyroppdagelser i Amalfikysten.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar