søndag 8. mai 2011

Sykkeldag for barn og "tøffe" voksne

I dag fikk Guro sykle rundt på en rosa sykkel og gjett om hun var glad! Våre husverter hadde tipset oss om at det ble arrangert en lokal sykkeldag for bambini, barn, i nabobyen. De ville gjerne melde oss på og kunne skaffe sykler til hele familien om vi hadde lyst. Dette var midt i blinken for oss, aktivitet for hele familien!

Rundt 200 barn stod klare til start i dag tidlig. Det var show på torget med musikk, utdeling av capser, sjokolade og en ekte "sjørøver sykkelløype" med testing av balanse og koordinering.

Gatene var fulle av politi, for all trafikk inn til byen måtte stoppes opp. Det var barn i alle aldre, fra små krølltopper med støttehjul til de litt større med sykkelshorts og fancye trøyer. Vi voksne var også med og syklet. Jeg fikk en drøm oppfylt med å tralle rundt på en "Brelett reklame sykkel", god gammeldags damesykkel.



Løypene gikk på bilveien ved sjøen, litt inn i trange gater med brostein, ved havnen, stranda og rundt om kring. Løypa tok en stor time, og det var jevnlig stopp for å vente på alle, sosialt og gøy. Det var litt av en utfordring å manøvre sykkelen i en så stor mengde med vinglete barn og ustødige voksne... Hjelpemannskap og ambulanse måtte trø til ett par ganger, men ellers så det hele ut til å gå smertefritt. Etter løpet var det pizza og is til barna, samt lek med sykkelen i sjørøverløypa. Gøy for store og små!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar