lørdag 7. mai 2011

Hadet Norge, vi er tilbake om 3 måneder...


Lørdag for en uke siden tok vi luftrommet i bruk og svevde på skyene til støvellandet. Kasper benyttet anledningen til å lade batteriene, sovnet på Gardermoen og måtte vekkes etter 3 timer ved landing i Roma! Gnidde søvnen ut av øynene i det hjulene nådde bakken og spurte med grøtet stemme ”er vi i Italia no?”. Dette kunne vi bekrefte og responsen ble en liten trall med ”Jippi vi er i Italia, jippi vi er i Italia”. Neste spørsmålet var ”Mamma, kan vi få is nå…”

Med to store kofferter og hver vår dagstursekk slengte vi oss ned på toget til Termini Roma, hvor vi skulle dra videre til Formia. Det var herlig å endelig være på tur igjen. Vi visste ikke helt hvilket tog som gikk til Formia, litt fram og tilbake i folkemengden, et italiensk ord her og ett der. Litt medbrakt brød med leverpostei inntatt på koffertene midt i travle Termini, ja dette var akkurat som det skulle være. Familien på eventyr i Italia!

Formia ligger midt mellom Roma og Napoli, 1 time og 15 minutter med tog fra Roma og 1 time og 10 minutter fra Napoli… Vi kom oss da på riktig tog og da var det bare å glede seg til neste steg. Eier av leiligheten, hvor vi skal bo i 3 uker, møtte oss på togstasjonen i Formia. En liten og spretten dame i 50 årene som snakker greit engelsk. Det første hun sa var ”Belle bambini”, kysset og klemte ungene, tok Guro i handa og sammen gikk de hånd i hånd til bilen. Hun fortalte ivrig mens vi kjørte gjennom Formia sentrum og til et rolig boligstrøk like utenfor sentrum.

Huset vi bor i er et stort villahus med hage og masse ballkonger. Hagen er full av sitrontrær og fargerike blomster. Vi bor i øverste etasje med en svær terrasse, utegrill, parasoll og solsenger. Leiligheten består i to store soverom, fint bad og kombinert kjøkken og stue. I huset bor mor til huseier, hun er 88 år og omfavner oss hver gang hun ser oss. Hun skravler i vei på italiensk, og vil så gjerne snakke med oss. Hun omfavner ungene og synes de er så sjarmerende. Familien som eier huset er veldig elskverdige og hjelpsomme. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar