lørdag 21. mai 2011

Oppdag nye ferieperler du også

3 uker har nå gått siden vi startet vår reise i Italia. I disse ukene har vi for det meste vært i regionen Lazio. Vår reise går nå snart videre til Amalfikysten og Salerno for flere opplevelser. Før vi tar dere med
videre på reisen, vil vi oppsummere området vi har bodd i og gi dere noen gode ferietips.


En times togtur fra Roma gir deg et mangfold av muligheter. Vi har bodd i Formia i disse ukene og blitt veldig glad i dette området. Lett tilgjengelig med tog fra Roma, samt god forbindelse til det øvrige Italia. Formia er et sted som knapt er nevnt i guidebøker og her er det lite turister, akkurat slik vi ville ha det. Vi har vi følt oss som en del av byen fra første stund. Befolkningen er veldig trivelig og åpen. Etter 3 uker begynner folk å kjenne oss igjen. Bussjåførene vet hvor vi skal av, og passer på så vi tar riktig buss. Vi har blitt ”stamgjester” på enkelte spisesteder, slik at de vet hva vi vil ha til drikke, samt yndlingsmaten til ungene. På lekeplassen hilser de på oss som om vi bodde her.

Selv om man knapt kan finne informasjon om Formia, så har denne byen en del å by på. Her er det en eldre bydel med borg, kirker og museum. Formia er også et fint utgangspunkt for å vandre i fjellene, med gode turløyper og topper på opp mot 1500 meter. I den nyere delen av byen ligger mange fristende motebutikker og spisesteder. Fra Formia kan en enkelt ta buss til andre små steder som ligger langs kysten, samt ferje til Ponza og øyene rundt.

Gaeta ligger like ved Formia og er en sjarmerende by med trange brosteinsgater og fantastiske strender. Den gamle byen ligger på sør-øst siden av en høyde, mens stranden ligger mot sør- vest. Fra stranden kan en ta beina fatt og gå opp til høyden. Her kan man betrakte gyllenrød solnedgang i frodige omgivelser. Gaeta har masse historie å by på. En svær borg ruver over byen og kirken ligger som en smykkestein i landskapet. Her finnes også en grotte og flere klatreruter. Gaeta egner seg godt for småbarnsfamilier. Ved stranden er det lekeplasser og avstandene inne i byen er små. I juli og august fylles det opp med ferieglade italienere her, men ellers i året er det forholdsvis rolig og et fint feriemål.
 
40 minutter med buss fra Formia, ligger Sperlonga. Gammelbyen i Sperlonga er eventyraktig vakker der den ligger på en åskam mot havet. Husene er bygd tett i tett, slik at gatene snor seg som en labyrint mellom de hvite husene. Turistene vet å finne veien hit, likevel er ikke stedet preget av store og ruvende hoteller. Stedet har greid å bevare sjarmen. Hoteller og restauranter ligger fint til ved stranden. Også her er det godt tilrettelagt for småbarnsfamilier. Lekeplasser ligger ved stranden. Sanden er nydelig og avstandene lett tilgjengelig for små barneføtter.

Velger man å feriere på en av disse tre stedene, kan man enkelt komme seg til storbyer som Roma og Napoli. Det tar en stor time med tog til begge byene.

Vi har hatt 3 flotte uker i området. Vi visste ingenting om området før vi dro hit, et område med store muligheter. Hit kan en dra om en ønsker sol, strand og lokal kultur. Fjellvandring, grottevandring eller besøke små øyer. En har også nærhet til storbyene Roma og Napoli. 
Vår tur går nå videre til Amalfikysten

3 kommentarer:

  1. Så fine tips. God tur til Amalfikysten. Har vært i Sorrento og Positano, og likte meg godt der. Men helt sikkert mange fine bortgjemte steder utenfor alfsvei der også. Vår sommertur går til Garda og Bergamo i år.
    Hyggelig å lese om opplevelsene deres.
    Hilsen Katrine

    SvarSlett
  2. Heisann,
    så fint å se at andre også koser seg på tur, og at barn ikke er noen hindring, bare større glede! Vi tilbrakte 9 uker av pappa-permen på Fuerteventura og vurderer sterkt å bosette oss der i et år. Legger meg til som følger.
    Kos dere videre:)

    SvarSlett
  3. Koselig at dere føger bloggen og gøy å høre fra flere reiseglade:-) Følg med videre på vår reise, snart kommer noen opplevelser fra Amalfikysten. Og ja, barn er ingen hindring for å dra på tur:-)

    SvarSlett