fredag 13. mai 2011

Vår reiserute i Italia


Hvordan finne leilighet?
Hva gjør man når man skal bo i Italia i 3 måneder og vil reise fra nord til sør med små barn, samt unngå de største turistedene. Hvordan finner man de små perlene og det ”virkelige” Italia, steder hvor man blir en del av det lokale livet? Hvordan skal man gå fram for å bestille leiligheter og stole på at dette går riktig for seg? Hadde man bare hatt noen som var kjent og som kunne ”rydde vei” i jungelen av utleiere og attraktive steder, noen som forstod hva vi mente med familievennlige steder og lokal tilhørighet.

Svar på våre ønsker kom etter et søk på internett og hjemmesiden til Casa Bel Sole dukket opp. Et norskeid firma som formidler kjøp og leie av boliger i Italia. Jeg sendte en e-post med beskrivelse av turen og hva vi ønsket. Det kom raskt svar fra ”Casa Bel Sole” og eier Gabriella Chow. Hun hadde forslag som traff blink på alt vi ønsket. I tillegg virket firmaet seriøst og vi fikk veldig god hjelp til alle våre spørsmål. Leiligheten i Formia er vi godt fornøyd med, og ser fram til å besøke de andre leilighetene også. For de som tenker på å feriere i Italia, kan vi med glede anbefale å gå inn på nettsiden:


En stor takk til Gabriella Chow og firmaet Casa Bel Sole for å legge et godt grunnlag for en fantastisk bo opplevelse i Italia!

Vår reiserute i Italia
Her er en lite beskrivelse av vår reiserute i Italia, slik vi har planlagt den for de 3 månedene vi skal være borte. De tre første ukene er vi nå i regionen Lazzio. Vi bor i en leilighet i Formia, som ligger ved vestkysten mellom Roma og Napoli. Det tar litt over en time med tog til begge storbyene. Formia er en kystby med rundt 30 000 innbyggere. Dette er ingen typisk turistplass og vi blir ”en del” av lokalsamfunnet. Byen har mange butikker og koselige restauranter. Det er også fine lekeplasser og parker, hvor folk samles på ettermiddagene. Lokalbefolkningen er trivelig og tar gjerne kontakt. Ikke så mange som kan engelsk, men vi prøver alle så godt vi kan å gjøre oss forstått.
Formia har togstasjon med god forbindelse til områdene rundt. Det samme gjelder for buss til de andre byene langs kysten. Her finnes også ferje ut til øyene, som f.eks øya Ponza.

Etter 3 uker drar vi til Amalfikysten og skal bo i Salerno i en liten uke. Salerno ligger på vestkysten sør for Napoli. Amalfikysten har mange idylliske steder og fine muligheter for bading.

Deretter reiser vi helt sør og til Sicilia. I Sicilia har vi leid en leilighet i Donnalucata, sør i Sicilia. Leiligheten ligger like ved stranden og vi tror dette stedet kan være en ”uoppdaget” perle.

I begynnelsen av juni reiser vi nordover igjen og skal være 3 uker i Abruzzo. Der har vi en leilighet som ligger fint og landlig til. Abruzzo ligger litt  nord-øst for Roma og har mange flotte fjell, fine små byer, fantastisk god vin… og ikke så langt til sjø. Her er plana å leie bil for å komme oss enkelt ut til de små stedene. Deretter blir det en ukes tid i områdene nord for Abruzzo og mot Toscana. Den 5. Juli drar vi til Venezia for å feire bursdagen min og en romantisk aften med gondol, roser og ”o sole mio…”.

Turen avsluttes med fjell og fantastiske omgivelser Dolomittene. Der har vi en leilighet i byen Falcade, et sted med familievennlige aktiviteter og turløyper.

Gjett om vi gleder oss, og følg med på bloggen hvor dere kan lese om våre opplevelser i Italia!
5 kommentarer:

 1. for et fantastisk opplegg!
  her leser vi hele familien, og synes dere er utrolig modige som satser, og heldige som får oppleve noe slikt som dette!
  vi følger med dere, og gleder oss til fortsettelsen ;)

  gunnhild m

  SvarSlett
 2. Jeg oppdaget bloggen etter at linken ble lagt ut på Facebook. Nå er den lest med stor glede. Synd at ruten ikke går via oss, det hadde vært koselig med besøk.
  Fortsett med bloggingen, vi skal følge med. Kan vi få legge ut link til bloggen i vår egen blogg? (http://italiareferat.blogspot.com/)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så koselig å høre fra andre norske som er i Italia! Var så vidt innom bloggen deres nå, og den skal jeg lese mer av ja:-) Bor dere her nå, eller er det bare i perioder dere er her? Synd vi ikke skal innom området, hadde vært gøy å besøkt dere. Ungene sa en dag her at de syntes det var litt for lite norsk å høre i dette landet:-) Veldig gøy at dere vil legge ut link til bloggen min, det er så gøy å skrive når folk vil lese, så det må dere gjerne gjøre ja:-)

  SvarSlett
 4. Da legger jeg inn en link til deres blogg neste gang jeg skriver noe. Vi bor her snaut halve året, vi kaller det en oval sommer. Men vintrene innendørs i Italia er kaldere enn vintrene innendørs i Norge. Og så er det problemet med NAV og fravær mer enn 180 dager per år. Hvis vi er borte lenger, er vi ikke lenger medlem i folketrygden og må evt. betale frivillig medlemskap som er 9,1% av brutto pensjon! Årlig!

  SvarSlett
 5. Jeg ønsker å besøke Italia og jeg planlegger å gå til Roma. Jeg har funnet en fin herregård å tilbringe noen dager i. Det ser veldig fint. Navnet er The Cavetta og jeg fant deres hjemmeside under Inglese www.lacavetta.com. Er det for langt fra Roma etter din mening? Jeg liker det faktum at det er på sjøen og ut av storbyen trafikk. Men jeg vet fortsatt ikke om det er et fint sted å gå for å besøke sentrum også.

  SvarSlett