torsdag 14. juli 2011

Sirimione og Gardaland

En liten togtur fra Venezia ligger Italias største innsjø, Garda. Sjøen er enorm og rundt ligger mange vakre steder. Enkelte steder er overfylt av hoteller og turister, mens andre har enda greid å bevare litt ro og stillhet. De høye fjellene rundt sjøen speiler seg i vannet, et sted godt egnet for aktiviteter både til lands og til vanns.

Vårt mål var Sirimione, et lite sted helt sør av Gardasjøen. Sirimione er en smal halvøy med en godt bevart gammel by. Det er som å komme til middelalderen. Borgen som danner byporten er en ekte ridderborg. Her inne er det bare biler og sykler med spesiell tillatelse som har lov til å passere porten og inn til byen bak murene. Innenfor ligger små gater og gamle hus. Byen er ikke stor, men rommer et nydelig grøntareal, eksklusive herskapsboliger som er ombygget til dyre hoteller, små butikker og nydelige restauranter. Utsikten mot sjøen er helt fantastisk. Her kan man ha et romantisk måltid for to på bryggekanten i det solen går ned i sjøen. En kan ta seg en avkjølende dukkert på badeplassen, eller vandre i grotten som ligger helt på enden av den lange halvøya. Det er mange turister som har funnet veien hit og på kveldstid blir restaurantene fylt opp. Det er et behagelig folkeliv i gatene, musikanter som spiller og en sjonglør som underholder. Det beste var nok den deilige isen. Tett i tett står isdiskene og frister med sine farger, pynt og helt fantastiske smak!
 

Gardaland
I dette området av Garda ligger en stor fornøyelsespark, Gardaland. Etter en del vandring i byer og kulturelle opplevelser, var vi klare for litt lek og karuseller. Gardaland er den største fornøyelsesparken i Italia og minner litt om Disneyland. Det ble igjen to herlige dager med karuseller for liten og stor. Parken har opplevelser for alle aldersgrupper. Det beste var at vi havnet i en rolig periode av sesongen. Det var ingen kø, vi kunne gå fra opplevelse til opplevelse uten å måtte stå i lange køer.  1 kommentar:

  1. Navigare Sportsklær AS ble etablert i 1962 av Henry Bjordal, og siden den gang levert kvalitets klær til norske forbrukere. Vi produserer varemerkene Navigare og Karsten og Petra. Dette er norske varemerker, som er designet og utviklet i Bergen. Selskapet har hovedkontor i Bergen, samt forhandlere over hele landet.

    SvarSlett