onsdag 20. juli 2011

Aktiviteter i Dolomittene

Dolomittene har mange aktiviteter å by på. Terrengsykkel etter bratte stier og egne sykkelveier mellom de små byene. Vinterstid er skisporten stor. Stiene i fjellene er milevis og hyttene rommer sultne og slitne vandrere. Man kan rafte i elvene eller gå de mange rutene med via ferata. Via ferata er fjellparti hvor man må ha klatreseler og tilpasset sikringsutstyr for å gå. En vaier er festet til fjellet og ved hjelp av karabiner kan små og store ta seg oppover fjellet. Det ligner på fjellklatring, bare enklere å gjennomføre.

Adventuraparkene står tett opp etter dalførene. Dette er parker hvor man har laget utfordrende løyper over bakken mellom trærne. Man låner hjelm, klatreseler og karabiner, klatrere opp i trærne og går løyper med ulik vanskelighetsgrad. Adventuraparker har vært veldig populært blant våre små. Der er alt fra hengebro, balansering på tau, slengtau fra ett tre til et annet osv. Løypen for de minste er som regel ikke høyrere enn en 2-3 meter over bakken. Rutene varierer og på det høyeste på svart rute for de voksne kan man være en 15 meter opp fra bakken. Nok en gang herlig klatrelek og trening av høydepsyke, samt balanse og smidighet. Adventuraparker er en artig opplevelse for små og store.

Latemar

Latemar er et vintersportssted hvor man på sommerstid har tilrettelagt tilbud for barn. Man tar en gondol opp mot fjellet og i en grasbakkene der oppe finner man drageparken. Drageparken består av en turløype hvor spor etter drager er gjemt. Her pirres fantasien og Kasper er 
veldig skeptisk i det et digert drageegg ligger foran oss. Han er helt sikker på at det er her dragene bor, og sannelig ser han ikke halen på en drage bak et tre der inne i skogen….

På lekeplassen har man et telt med aktiviteter for kreative drageskapere. Her kan man fargelegge bilder av drager eller lage sin egen drageleke. Guro jobbet hardt og flittig med sitt dragespill. Det måtte sys med nål og tråd, fargelegge brikker, lime på treplater og til slutt ble alt samlet i en dragepose. Guro var stolt da hun hadde laget sitt eget dragespill, med regler på italiensk, så vi får 
vel ta ordboka til hjelp….


På samme område har man laget akeløype for barn og voksne. Barna sitter i en stor gummiring og blir sendt ned bakken. De sklir på noen plastgreier og farten blir stor. Frydefulle rop høres i det de runder svingen og snurrer rundt i gummiringen. Dolomittene er et herlig sted for små og store.

2 kommentarer:

 1. Ciao Jon Endre,

  Complimenti per il blogg!

  Jeg er en italiensklærer som vil gjerne komme i kontakt med deg, for å få tillatelse til å oversette en av dine artikler til italiensk. Vi skal også lage en podcast, som våre studenter kan bruke til å trene uttalen.

  Hvis vi får lov, vil vi gjerne legge en link til din blogg på vår nettside: www.allora.no

  mvh,
  Luca Francesco Usai
  Kurskoordinator
  Språkskolen ALLORA
  luca - a t -- allora.no
  mobil: 45065518

  SvarSlett