onsdag 29. juni 2011

Småplukk fra Abruzzo


Abruzzo er et område som har masse å by på av aktiviteter og opplevelser. Her er en liten oppsummering av våre uker i dette området. Kanskje kan det inspirere flere til å oppdage denne delen av Italia. 


På fjellpasset i Gran Sasso er det flotte vidder til lek. Vi tok en pause fra bilkjøringen med litt akrobatikk og fotballsparking. Til glede for stor og små!


Buldring er den nye hobbyen til familien, i hvertfall for Guro og Jon Endre. Det aritgste Guro vet er når Pappa kan finne et "buldreproblem" for henne, da kan de to holde på i timesvis. Vi fant noen fine steiner i et felt i Meschia, ikke langt fra Ascoli.


Civitella del Tronto ligger på en flott høyde. Byen er sjarmerende og koselig. På toppen av byen ligger en gammel borg. Kasper lekte ridder og løp gjennom de gamle gangene. Borgen er en flott opplevelse og ikke minst fantastisk utsikt! Et fint stoppested for liten og stor


Abruzzo har en fantastisk natur. Vi ble med på en kanotur og fikk oppleve ei fantastisk flott elv. Elva var krystallklar og hadde sitt utspring fra en kilde under fjellene. I og langs elven grodde mange spesielle planter, som har blitt brukt både til medisin og næring. På grunn av at elva rant ut fra et oppkom, holder den 11 grader hele året. Guidene fikk oss ut av kanoene for å bade i det kalde vannet. Det var som å bade i et norsk fjellvann, så Guro hoppet uti med en gang og imponerte hutrende italienere...


Jon Endre startet opp tidlig en morgen med kurs for det høyeste fjellet i Gran Sasso, Corno Grande 2912 moh. En stigning på 800 høydemeter etter god sti i starten og litt småklyving på slutten. Utsikten var fenomenal!

Gran Sasso er et fjellområde vi må utforske mer når ungene blir større og kan gå lengre turer. Det finnes mange merkede stier og hytter hvor man kan overnatte.


Det ble en del strand og bading også i Abruzzo. Ved Pescara ligger en liten by som heter Pineto. Dette er en flott badeby med fine strender. Her koste vi oss i sanden, leide sykler og lekte på flotte lekaplasser. Et greit alternativ til de overfylte strendene i Pescara

Vi har hatt det veldig fint i Abruzzo og funnet mange fine ferieperler. Her er noe for enhver smak og interesse. Abruzzo ypperlig for familier som liker aktiviteter og naturbaserte opplevelser! 


 Nå går turen videre til Toscana og Camaiore, en liten by mellom Lucca og Pisa! Følg med videre og les om en fantastisk ferieuke i en villa med eget svømmebasseng!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar